Пречистването на кръвта е от особено значение за общото здраве на организма

...
Пречистването на кръвта е от особено значение за общото здраве на организма
Коментари Харесай

Ударно пречистване на кръвта с билки!

Пречистването на кръвта е от изключително значение за общото здраве на организма ни и лекуването на редица заболявания!
Пречистването на кръвта би трябвало да се прави най-малко два пъти годишно, защото токсините и шлаките в тялото ни водят до разнообразни болести. Пречистването на кръвта е от изключително значение, както за общото здраве и профилактика, по този начин и за качественото лекуване на доста заболявания. Най-хубавото е, че можем да го създадем вкъщи благодарение на чудодейните свойства на билките.

Големият Петър Дънов ни е завещал извънредно скъпа рецепта за пречистване на кръвта благодарение на черен бъз или наименуван още свирчовина.

Трябват ни от шест до девет листа от черен бъз, които се режат на ситно и се заливат с 300 мл вода. След това се оставят да врат на котлона към десетина минути, а от получената запарка пием по една чаша всяка заран преди закуска. Лечението продължава минимум две седмици, с цел да даде стремежи и отличен резултат.

Всички те се омесват добре едно с друго, след което взимаме по две супени лъжици от получената примес и ги слагаме в половин литър кипяща към този момент вода. Оставяме ги да врат в нея не повече от пет минути.Друга в действителност невероятна рецепта за пречистване на кръвта е тази с 12-те вълшебни билки – борови връхчета, агримония, цвят от жълт кантарион, гръцка коприва, листа от теснолистен живовляк, листа от горска ягода, жълт равнец, миризлива лазаркиня, листа от малина, листа и плод от касис, орехови листа и зърна от алена хвойна. От всички тези билки са ни нужни по 30 грама.

Когато сместта изстине, тя се прецежда и одобряваме по една винена чаша от нея по три пъти на ден – заран, обед и вечерта към половин час преди хранене.

Тази рецепта се прави целесъобразно всяка пролет и есен, а резултатът от нея е фактически чудодеен като способства за перфектното пречистване на кръвта и за цялостното подмладяване на организма ни. Продължителността на лекуването с нея е не повече от 10 дни написа doctorbg.net.

 

И още:

 

Бъз-бъз! Дойде времето за бъз? По-точно за бъзака, Sambucus ebulus, тревистият бъз, чиито плодове се избират пред тези на дървесния му братовчед.

Те съдържат захари, валерианова, ябълчна и винена киселина, дъбилни субстанции, смоли, пектин, витамин С, витамини от групата В, каротин, желязо, аминокиселини.

Растението се употребява от дълбока античност за лечение на разнообразни заболявания, това може да се прочете в книгата " Билките във всеки дом ", на издателство " Медицина и физкултура ", 1986 година

Любопитното за бъзака е, че е непретенциозен и човек не би му обърнал внимание, в случай че не знае какви качества има. Най-важното от тях е свойството му да ускорява имунната система, заради което се употребява при грипни епидемии и като профилактично средство против рак.

Но!

Народният врач Петър Димков избира черния бъз във формата на дърво Sambucus nigra, известно и като свирчовина! Според него това е най-ценната българска билка. Ето какво написа той в " Съкровището на черния бъз ", глава от книгата " Петър Димков за живота без заболявания " на Николай Антонов:

" Това е едно чудно растение... Добитъкът, който пасе по скатовете, яде наесен черните зърна на бъза по този начин, както човек яде саралия... А един път следих какво вършат лястовиците, преди да отлетят на юг: няколко дни наред лакомо кълват зърната на бъза - единствено тях! - и се зареждат със сили да прелетят голямото разстояние... "

И още: " Навремето нашите умни търговци, тъй като са знаели тези предписания, приготвяли мармалад от бъз и го продавали в буркани в Цариград. Ханъмите какво ли не давали за този мармалад "!

" За да бъде красива, да се подмладява, да гони от себе си ста­ростта, всяка жена би трябвало да се взема 3 пъти преди ястие заран, обед и вечер сироп от зрели зърна на бъзак по 1 супена лъжица ", прибавя Лечителят, представен от Антонов...

Как се подготвя този сироп - вижте рецептите на Димков.

Ето рецептите от " Съкровището на черния бъз ", глава от книгата " Петър Димков за живота без заболявания " на Николай Антонов.

Плодът е най-активната част на растението. Бере се в края на август. След това клонките и зелените плодове, които са отровни, се изхвърлят. Има мощно антиканцерогенно (противораково) деяние, укрепва организма, покачва съпротивителната му мощ против грип и други болести.

Рецепти 
Плодът се измива добре, с вилица се отбират зърната от дръжките. По-нататък се постъпва както при подготвяне на плодови сиропи: подрежда се в стъклен съд ред плод, посипва се със захар, оставя се да престои три седмици. Прецежда се през марля, като се внимава някое зрънце от плода да не попадне в шишето със сиропа. (Препоръчват се тъмни шишета). Бутилката със сиропа се държи сред двата прозореца на слънце. Пие се по една супена лъжица три пъти дневно преди ястие. Дозата се удвоява при грипна зараза.

Вино

Прецеденият за сиропа плод се изсипва в по-голям стъклен съд, залива се с вода (на един кг плод - три литра вода). След 2-3 седмици се получава вкусно вино. Пие се по една винена чаша преди хранене три пъти дневно. Действа като сиропа.

Мармалад

Мармалад от бъз се подготвя по следния метод: плодът се измива, пресова се, с цел да изтече единствено сокът, който се прецежда. Вари се на сдържан огън до втвърдяване и се насипва в бурканчета още парещ. Мармаладът се взема по една чаена лъжичка преди ястие. Притежава в най-концентриран тип всички благотворни въздействия на растението, контролира стомашно-чревната и пикочо-половата система, работи антиканцерогенно, кожата побелява, погледът се избистря, покачва се тонусът на живот.
Това поучава Димков.

Но през днешния ден мнозина избират по-бързи предписания: 
Най-лесно е плодовете да се изсушат - разстилат се да съхнат, за предпочитане на сянка, макар че есенното слънце не е мощно. После се съхраняват в хартиени пликове. Препоръчва се всяка заран на гладно да се сдъвчат по десетина зърна и това може да се прави през цялата година, настояват билкари.

 

Framar.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР